Благоевград с тържествено честване на 3 март

снимка: infomreja.bg, архив

Община Благоевград ще отбележи националния празник 3 март с наситена програма. Тържествата започват в 11:00 часа, на паметния знак при стадион „Христо Ботев”, където са посрещнати руските освободителни войски. Ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност към героизма и саможертвата на борците за свобода.

На символичното място ученик от класа по литературно творчество към Центъра по изкуствата ще рецитира Вазовата творба „Опълченците на Шипка”. Програмата предвижда още изпълнения на редица произведения, носещи духа на националното обединение и борба.

Под съпровода на тържествени маршове, изпълнени от Детско-юношеския оркестър към ОДК- Благоевград, участниците и гостите ще дефилират от паметната плоча до площад „Македония”, където ще продължи втората част от програмата на общината.

В 11.30 часа на площада ще има церемония по тържествено вдигане на националното знаме. Слово по повод националния празник ще произнесе кметът Атанас Камбитов. Гости и участници в церемонията, както и граждани, ще положат цветя на паметника на Гоце Делчев.

За финал на тържествата по повод 3 март е предвиден концерт на ансамбъл „Пирин”.

Община Благоевград призовава всички граждани да се присъединят към тържествата и заедно споделят празничните емоции от 135-годишнината от Освобождението на отечеството.

 

КОМЕНТАРИ

huk08:48 - 03.03.2013
Прав си Тодоре,ние нямаме общо с тоя измислен празник.Нашият празник е на 12.10.
Тодор13:54 - 28.02.2013
Че какво общо има Горна Джумая с този празник-още цели 34 години робство.
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK