Благоевград с приют за бездомни кучета догодина

снимка: infomreja.bg, архив

Приютът за безстопанствени животни в Благоевград ще бъде факт през 2014 година. Публичната покана към изпълнители на строителната част от проекта вече е публикувана и строителни фирми започнаха да закупуват тръжна документация за участие в конкурса.

За реализацията на сградата вече има издадено разрешение за строеж, а сдружението между общините Благоевград, Рила, Кочериново, Кресна, Симитли и Струмяни бе учредено през август тази година. След като всички общини осигуриха встъпителните си вноски към общия проект, същинското изграждане е въпрос на броени месеци.

Новият приют ще се намира в землището на село Церово, местността „Поището“. Той ще бъде на два етажа и ще разполага с приемна, административен сектор, манипулационна, кабинет за ветеринарен лекар, операционна и блок за настаняване на безпризорните животни. Очаква се стойността на съоръжението да възлиза на около 180 000 лева, които ще бъдат пропорционално разпределени между отделните общини.

Сдружението на югозападните общини „Грижа за животните без дом” ще инициира разработването и на проекти за участие в програми с възможност за осигуряване на средства. То ще стимулира и диалога за постигане на съгласие в общността при идентифициране на местни нужди и проблеми, свързани с безстопанствените животни.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK