Благоевград с нова гора за Международния ден на Земята

100 дръвчета ще бъдат засадени в Благоевград по случай Международния ден на земята. Акцията по залесяване ще бъде тази събота от 11 часа със съдействието на Община Благоевград, която е определила два терена за целта – местността „Кори дере“ край бул. „Пейо Яворов“ и в кв. „Струмско“, между жилищни блокове 10 и 12.

Всеки, който се чувства съпричастен към каузата „Да засадим дърво“, може да се включи в кампанията, призовават организаторите.

Посадъчният материал -общо 100 фиданки от видовете чинар, кестен, ела, липа, бреза, туя и кипарис са осигурени от „Югозападно държавно предприятие”, а засаждането ще се извърши с помощта на общинската фирма „Биострой". 

За отбелязване на Международния ден на земята регионалните структури на екоминистерството и Министерството на земеделието и храните в Благоевград ще бъдат партньори. 

Инициативата е част от съвместна национална кампания на двете министерства „Да засадим дърво“, организирана от вестник „24 часа“ по повод 21 години от създаването му.

Благоевград е сред общо 21 града в страната, където на 21 април ще бъдат посадени нови горички от по 100 дръвчета.

Новите зелени площи ще бъдат факт само ден преди Международния ден на земята, който тази година се отбелязва под мотото „Да мобилизираме планетата Земя”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK