Благоевград посреща Баба Марта

Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград е подготвила богата празнична програма по повод първи март. Жители и гости на града ще посрещнат на открита сцена Баба Марта от 11.00 часа на площад „Македония”.

Участие в пъстрия концерт ще вземат децата от танцово студио „Божана”, танцова формация „Астра” и денс център „Дежа Вю” към Младежки дом - Благоевград, както и детска фолклорна група „Бисери” при Център по изкуствата с ръководители Даниела Богданова и Надежда Стоицова.

Освен с музикална програма, Община Благоевград ще зарадва децата и с ателиета за мартеници на открито, в които те ще могат сами да изработят своята най- красива мартеница, с помощта и напътствията на Баба Марта. Малчуганите ще научат повече за символиката на българския обичай  и за закичването с мартеници по повод настъпващата пролет от самата Баба Марта. 

На първи март отбелязваме и Деня на самодееца. Празник, обединяващ хора с различни професии, социален статус, възраст и пол, но всички, водени от любовта към традиционното и съвременното изкуство. Денят на самодееца е посветен на хората, които не жалят сили и време, за да работят за запазването на българските традиции и култура. Това ще демонстрират и всички самодейни състави от Благоевград, които са подготвили пъстър пролетен концерт, който ще започне от 12.00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK