Благоевград отбелязва 101 години свобода със звезден концерт и богата програма

снимка: infomreja.bg, архив

Грандиозен концерт, музикални звезди и тържествена заря са само част от изненадите в богата програма на община Благоевград за отбелязване на 101 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.

Гост-изпълнители на тържествения концерт, който ще се проведе на 5 октомври от 19:30 часа на площад „Георги Измирлиев“, ще бъдат известната българска певица Деси Добрева, атрактивната група „Вакали“, формация „Юлангело“ и ансамбъл „Пирин“.

Младата певица, която стартира своята кариера с „Ку-ку бенд“ и „Шоуто на Слави“, ще зарадва жителите и гостите на Благоевград с тематични за празника песни и с най-новото от своето творчество. Благодарение на група „Вакали“, станали популярни с атрактивните си изпълнения на традиционни български тъпани, на площад „Георги Измирлиев“ ще прозвучат непреходни ритми от миналото на страната. 

Тържествената програма започва в 09:30 часа с церемония по издигане на националния флаг, която ще се проведе на площад „Георги Измирлиев“. Програмата ще продължи с тържествена сесия на Общински съвет-Благоевград, на която ще бъдат връчвани званията „Почетен гражданин  на Благоевград“.

В памет на загиналите за Освобождението на Горна Джумая ще бъде отслужена заупокойна молитва в църквата „Въведение Богородично“, която ще започне в 12:00 часа.

За да дадат своя принос в съхранението на българските традиции и славна история, младите творци от Обединен детски комплекс – Благоевград ще изнесат самостоятелен концерт на откритата сцена на пл. „Македония“, с начален час 12:30 часа.

Община Благоевград кани всички жители и гости на града да се включат в отбелязването на 101-годишнина от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK