Благоевград гаси светлините в подкрепа на инициативата „Часът на Земята”

снимки: Община Благоевград
Благоевград ще загаси символично осветлението на емблематични сгради в града на 29 март. Точно в 20.30 часа община Благоевград, Регионален исторически музей, Младежки дом, Народно читалище „Н. Вапцаров 1866”,  Център по изкуствата и Обединен детски комплекс в квартал „Вароша” и Американски университет в Благоевград ще се включат в мащабната инициатива „Часът на Земята”. Тази година мотото, под което ще премине глобалното събитие, е „Стани герой, използвай силата си за природата”. 
 
Община Благоевград организира и провеждането на концерт на открито на Биг Бенд  с детски танцови състави, запалване на свещи и пускане на хартиени балони, но при лоши метеорологични условия, концертът няма да се състои.
 
Тази години 70 български общини са заявили участие в подкрепа на Часът на Земята. Освен Благоевград, сред тях са Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Дупница, Кюстендил, Перник, Пловдив, Плевен, Петрич, Сандански и др. Апелът на WWF  през 2014 г. е „Използвай силата си, за да промениш света“. Първият посланик в тазгодишната инициатива е  супергероят Спайдърмен. Целият екип на филма "Невероятният Спайдърмен 2" застава зад акцията с личен пример за природозащита и с директна подкрепа за зелени проекти в Китай, Индонезия, Непал.
 
В България WWF работи за опазването и възстановяването на реките, старите гори, българските паркове и защитени територии, за устойчивото развитие на селските райони и за борба с климатичните промени. Тази година в 300 училища децата ще се запознаят с чудесата на Черно море с "Черноморската кутия" на WWF.
 
С инициативата „Часът на Земята”се цели да се привлече вниманието на хората към различните природозащитни проблеми, свързани с климатичните промени.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK