Благоевград е домакин на първия Регионален форум по водородни технологии

Снимка: Община Благоевград

За първи път Община Благоевград е домакин на Регионален форум по водородни технологии, който ще се проведе на 31 май 2018 г. (четвъртък). Началото на програмата ще бъде поставено в 12:00 часа пред зала „22 септември“.

В рамките на събитието ще се проведе среща-дискусия с представители на местната власт, бизнеса, академичната общност и на обществеността по проблеми, свързани с навлизането на водородните технологии в националната и регионалната икономика.

По повод Водородния ден в Благоевград са предвидени постери, образователни клипове и филми, множество демонстрации, които ще представят водородната икономика. Жителите и гостите на града ще имат възможност да направят тест драйв на водородната електрическа кола Toyota Mirai и да наблюдават демонстрации с модели на коли захранвани от горивен елемент.

Регионалният форум по водородни технологии се организира от Община Благоевград, Югозападния университет “Неофит Рилски“, Българската академия на науките, Регионалния академичен център – Благоевград, Българската асоциация - водород, горивни елементи и съхранение на енергия и Фондация „Еко Енергия“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK