Благоевград домакин на изложба срещу домашното насилие

снимки: Община Благоевград

Изложба в рамките на международната кампания „16 дни срещу домашното насилие” стартира в Благоевград. Тя е организирана по инициатива на община Благоевград, Сдружение за европейски инициативи в България и Женско благотворително дружество "Македония".

На откриването присъстваха зам.-кметът по строителството и сигурността инж. Стоян Благоев, председателят на Общински съвет – Благоевград Даниела Савеклиева, председателят на Общински съвет по наркотични вещества д-р Теменужка Любенова и председателят на Женско благотворително дружество "Македония" Светлана Йорданова.

Жители и гости на Благоевград ще могат да видят изложбата във фоайето на община Благоевград до 10-и декември, когато е и Международният ден за правата на човека. 

Предвидена е конференция за проблемите на децата, живеещи в условия на семейно насилие. Във форума ще участват магистрати, служители от  агенция "Закрила на детето", експерти от Общински съвет по наркотични вещества, Комисията за борба с трафика на хора, Областна дирекция на МВР, общински съветници и неправителствени организации.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//