„Бизоните” се класираха за финал

снимка: БК Бизоните

Ден преди края на груповата фаза в квалификацията за Европейската клубна купа по бейзбол в Благоевград домакинът Бизони си гарантира участие във финала. Снощи 18-кратният български шампион надделя с 3:2 над швейцарския фаворит Берн Кардиналс и постигна четвърти пореден успех от началото на надпреварата.

Каквото и да се случи в последния кръг днес, "бизоните" (4-0) със сигурност ще завършат на първо място и ще влязат във финалната серия до 2 победи с аванс от един мач срещу противника си – Берн (3-1) или австрийския Виена Метростарс (3-1), които имат директен сблъсък от 13,30 ч.

Освен това съперник на нашите довечера от 17,30 ч. е тоталният аутсайдер от Гърция Спартакос Глифада (0-4) и само апокалипсис може да лиши благоевградчани от пета поредна победа. В първия мач от днешната програма на ст. "Портър Парк" от 10 ч. румънският Атлетико Александрия (1-3) и сръбският Белград '96 (1-3) ще се борят за 4-тото място в крайното класиране.

Безценният успех срещу Кардиналс вчера бе извоюван с много стабилна игра, но и не без помощта на шанса. Решителната точка за Благоевград влезе при 2 аута в отварянето на 9-ия ининг, след като швейцарците пропуснаха златна възможност да сложат край на частта и да атакуват последни за победата.

При 2:2 след 8 ининга финалното нападение на "бизоните", които втори пореден мач играха като гости, започна с два бързи аута в инфилда – на Мартин Андонов по въздух над шортстопа и на Димитър Насъпов по земя в трета база. После обаче съдбата намигна на българския тим и той не чака втора покана – Георги Георгиев стигна на първа, след като вторият бейзмен на „чинките“ изпусна от ръкавицата висок флайбол, напредна до втора при единичен хит на Теодор Димитров и светкавично довърши обиколката си при сингъл на влезлия като пинч-хитър играещ мениджър Ясен Неделчев. Частта свърши още със следващия батер – Християн Темелков пое страйкаут, но необходимото вече бе свършено.

Остана само в последната защита да не бъде допусната точка и задачата, макар и на косъм, бе изпълнена от Андонов (S 1). Левичарят пое топката от стартера Евгений Черноземски (W 1-0) и запази победата, въпреки че двама рънери успяха да заемат позиции за отбелязване.

За начало Анджело Родригес влезе на първа с грешка на шортстопа Петър Петров, а после напредна до втора със саможертвен бънт на Фитус Хубер. Рънерът стигна и до трета при последвалия аут в първа на Райън Бърн, а при 2 аута Сет Сулпин изчака база за боли и после се премести на втора с филдърс чойс. Все пак Андонов запази контрол и принуди Джон Баум да удари флайаут в десния аутфилд за край на мача.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK