Бизнесменът Васил Новоселски и Михаил Бащавелов кандидати за съветници в Благоевград

Михаил Бащавелов ще участва в изборната надпревара като кандидат за общински съветник, снимка: ОБДХ-Благоевград

Бизнесменът Васил Новоселски и бившият директор на Областната агенция за безопасност на храните д-р Михаил Бащавелов са кандидати за общински съветници в Благоевград.

Те получиха регистрация от името на партия "Движение демократично действие" ДЗ. Малобройната политическа формация бе създадена миналата година от Стефан Иванов, възпитаник на ЮЗУ "Неофит Рилски" и председател на Студентския клуб на СДС в областния център в златните години на синята идея. Политическата му кариера тръгна именно от седесарските среди в Благоевград, а по-късно се прибра в София, откъдето е родом, и два мандата бе съветник в столичния общински съвет.

В Благоевград едва ли някой е чувал за партията му, но чрез нея собственикът на автосервиз "Монца" и дългогодишният шеф на Областната дирекция по безопасност на храните ще се опитат да влязат в местния парламент. Васил Новоселски е и председател на настоятелството на Читалище "Никола Вапцаров" в областния център. Михаил Бащавелов пък наскоро бе освободен от шефския пост в държовното ведомство, което ръководи години наред, но в момента води съдебна битка, за да бъде възстановен на директорския стол.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK