Бизнесмени от Пиринско се оплакаха на ЮЗДП от неравнопоставеност

Снимка: Infomreja.bg

Представители на дърводобивни и дървопреработвателни фирми от Благоевградска област се събраха тази сутрин пред сградата на Югозападното държавно предприятие и настояха за среща с ръководството.

Преди дни те изпратиха писмо до директора на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов, в което го уведомиха за трудностите, които срещат при осигуряването на работа. Поставиха и искания във връзка с провеждането на електронните търгове и дългосрочното отдаване на дървесина.

Въпреки отсъствието на Дамянов, който днес бе на Колегиум в Министерството на земеделието и храните, бизнесмените решиха да не чакат до 2 май, когато той ги покани на разговор, и да поставят проблемите си.

В крайна сметка срещата се осъществи, като от страна на ЮЗДП участваха председателят и един от членовете на Управителния съвет, зам.-директор и експерт по ползване на дървесина.

По време на разговора бяха изслушани аргументите на бизнеса и беше проведен диалог по отношение възможностите за изпълнение на исканията в съответствие с действащата нормативна уредба.

Според бизнесмените електронните търгове за дървесина са незаконни и неефективни и не осигуряват равнопоставеност на фирмите.

"Районите, в които са базирани нашите фирми, са изключително бедни и считаме, че този начин за отдаване на дървесина ни обрича на сигурен фалит", са категорични те. По думите им в Наредбата за условията и реда за възлагане изпълнението на дейности в горските територии са заложени редица дискриминационни условия за малките и средни предприятия, каквито именно са техните.

Поради допълнително възникналите въпроси в хода на срещата се взе решение да бъде излъчена представителна група, която да систематизира проблемите и да предложи своите виждания за тяхното решаване на 2 май.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK