Бизнесмен от Гоце Делчев отива зад решетките за незаконно оръжие и шофиране с 3,47 промила алкохол

Снимка: Infomreja.bg, архив

53-годишен мъж от Гоце Делчев ще лежи 3 месеца в затвора за шофиране с 3,47 промила алкохол и притежание на незаконно оръжие.

Благодарение на сключеното с прокуратурата споразумение, К.Г.И. от Гоце Делчев се размина с тежка осъдителна присъда, която би попречила на бизнеса му, тъй като той е собственик на фирма. 

На 3 октомври миналата година около 18:10 часа бизнесменът е бил задържан на улица "Дунав" в Гоце Делчев да управлява собствения си товарен автомобил ”Нисан Терано" с рекордната концентрация на алкохол от 3,47 промила.

При последваща проверка в камиона униформените открили огнестрелно оръжие – ловен полуавтомат, марка ”Байкал”, без да има надлежно разрешително за това.

След като прецени материалите по делото, Районният съд в Гоце Делчев счете, че няма пречка да одобри постигнатото между страните споразумение и присъди на неврокопчанина 3 месеца лишаване от свобода. Присъдата да бъде изтърпяна в затвор или затворническо общежитие при първоначален строг режим, решиха още магистратите.

Отделно от това на 53-годишния мъж ще бъде отнета и шофьорската му книжка за срок от 5 месеца.

К.И. не за първи път е клиент на полицията, прокуратурата и съда в Гоце Делчев. Той е с влязла в сила присъда от 2008 г., отново за същото деяние.

 

КОМЕНТАРИ

NEVROKOP19:49 - 20.01.2016
за МНОГО ДЪЛГО СТЕ МУ ВЗЕЛИ КНИЖКАТ НА бизнесмена БЕ,БРАВО.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK