Бившият учител на Бойко Борисов по карате ще бори изборните измами у нас

Цончо Колев, снимки: infomreja.bg

Бившият учител на Бойко Борисов по карате се обяви срещу своя ученик и предупреди, че парламентарните избори догодина могат да бъдат манипулирани.

Днес в Благоевград Цончо Колев призна, че с готвените промени в изборния кодекс ГЕРБ иска да направи премиера шампион по изборите още днес.

„Върнах се у нас от Америка, където живея през последните години, за да работя срещу опитите на управляващите да купят вота догодина”, обяви той.

В цялата страна ще бъдат създадени специални щабове, които ще следят изборния процес да не бъде манипулиран.

Председателят на националния предизборен щаб представи пакет от мерки, които ще спрат кражбата на гласове.

„Ще настояваме за максимално увеличаване на броя на чуждестранните наблюдатели, най-вече на наблюдателите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа”, заяви Колев.

Той и екипът му ще настояват за добра координация с всички  опозиционни партии, както и за съдействие с неправителствените организации, които да следят отблизо изборния процес.

„Ще подновим инициативата от 2009 г., когато беше обявена награда за предоставяне на годни за пред съда доказателства за купуване на гласове. Сега обаче ще бъде предложена и специална награда в случай на предоставяне на изобличаващи доказателства за вербуване и купуване на членове на избирателни комисии”, подчерта Цончо Колев.

Според него в деня на изборите е особено важно полицейските служители да не изпълняват незаконни заповеди. От „Свободен народ” ще търсят съдействието на полицейските синдикати това да не се случи.

Колев предупреди управляващите, че ако не се вразумят, ще се стигне до  гражданско неподчинение. Той допълни, че се готви безпрецедентна организация за кражба на изборите. Според съпредседателя на „Свободен народ” Евгения Тодорова,30-те милиона лева, които майките поискаха от правителството за увеличение на майчинството, най-вероятно ще бъдат пренасочени към изборите.

„Шансът е младите хора да кажат „не”. Не е вярно, че днешното управление няма алтернатива. Трябва само да преодолеем страха”, увери бившият преподавател на Бойко Борисов.

Цончо Колев е дългогодишен треньор на националния отбор на България по карате. Работил е като старши инструктор в антитерористичния отряд на „червените барети“ и е участвал в акции за спасяване на заложници. Повече от 20 г. години работи в САЩ, а от 11 г. е кондиционен треньор на Бернар Хопкинс, световен шампион по бокс в полутежка категория, известен като Екзекутора.

 

Цончо Колев, снимки: infomreja.bg
Цончо Колев, снимки: infomreja.bg
Цончо Колев, снимки: infomreja.bg
Цончо Колев, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK