Бивши “орлета” с цял мач при успех над Малта

снимка:infomreja.bg

Трима бивши възпитаници на ДЮШ на Пирин записаха пълни 90 минути с националния отбор на България до 17 години в контролата с Малта. Мики Орачев, Любомир Илиев и Радослав Цонев участваха при победата с 1-0 на контролата, играна в Ла Валета. Триото в момента е в Левски, като Радослав Цонев проведе зимната подготовка с първия отбор на сините.

Успехът на родните национали има по-голяма стойност, защото е постигнат срещу националите на Малта до 19 години. Селекционерът Александър Димитров избра да заложи на схема 4-4-2, а през целия двубой неговите момчета имаха категорично преимущество.

Единственият гол падна в 75-та минута, когато след поредното разбъркване пред вратата на домакините Георги Минчев отправи силен удар от границата на наказателното поле, топката отскочи в защитник на Малта и спря в мрежата. Само 180 секунди по-късно съдията Кристофър Лаутиер отсъди спорна дузпа за малтийците, като прецени, че Денислав Мицаков е фаулирал Райън Спитери. Брайън Мускат обаче стреля в аут от бялата точка.

В сряда, отново от 19:00 часа българско време, двата отбора ще се изправят в още един мач помежду си. След това лъвовете се прибират у дома, за да започнат подготовка за контролите с Испания на 21-ви и 23-ти февруари, които ще се играят на стадион „Христо Ботев” в Благоевград.    

 

                          

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK