Бивш пожарникар от Гоце Делчев с 12 години стаж в системата осъди МВР да му плати обещетение от 11 000 лева

Снимки: Infomreja.bg

Напусналият по собствено желание през 2015 г. гоцеделчевското подразделение на "Пожарна безопасност и защита на населението" - старши пожарникар Георги Чакмаков, осъди МВР да му изплати полагащото му се обезщетение ведно с лихвите в размер на 10 917,11 лева за прослужени години в системата, представляващо 12 месечни заплати.

Обещетението, което ще получи бившият огнеборец Чакмаков, е формирано на база месечната му работна заплата от 852, 88 лв., която е получавал към датата на напускането.

Районният съд в Гоце Делчев постанови още МВР да плати и държавната такса на стойност 416.28 лева, както и 172 лева разходи за изготвената съдебно-счетоводна експертиза.

Решението на магистратите подлежи на обжалване в двумесечен срок пред Окръжен съд - Благоевград.

Съгласно чл. 234, ал.10 от Закона за МВР, силовото ведомство е трябвало да изплати дължимото обезщетение на старши пожарникар Георги Чакмаков в тримесечен срок от датата на прекратяване на служебното правоотношение, който е изтекъл още на 27 юли миналата година. Това обаче не се случило и той решил да заведе дело.

След напускането на системата Чакмаков е заминал да работи в Германия за повече пари, за да изплаща големия кредит, който изтеглил заедно със семейството си за пристрояване на голяма къща за гости, тъй като фамилията имала намерение да развива свой бизнес в туристическата сфера. 

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

berlin12:55 - 16.02.2016
Най големият мързелак пак се уреди вживота
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK