Бюрото по труда в Гоце Делчев получи награда за дейността си през 2014 г.

снимки: infomreja.bg

Трето място в страната за най-добра реализация на цялостната дейност през 2014 г. получи Бюрото по труда в Гоце Делчев.

Престижната грамота бе връчена на директора Марияна Стругова от изпълнителния директор на Агенцията по заетостта  Асен Ангелов. Това е първата награда за дейността на Дирекция "Бюро по труда" - Гоце Делчев.

С грамота и приз "Работодател на годината" бе отличена гоцеделчевската шивашка фабрика „Пиринтекс Продакшън" в категорията „Работодател от реалния сектор, наел на работа най-голям брой /101/ младежи до 29 г. на първичен пазар на труда".

Първото място в категорията „Работодател, осигурил заетост след изтичане срока на договора по програми и мерки за заетост и обучение по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” бе присъдено на производствената фирма от Гоце Делчев „Вега Текс” ООД.

През 2014 г. дружеството е наело 51 безработни лица, а след изтичането на срока по договора е осигурена заетост на наети по програмата безработни, които са останали да работят при същия работодател.

На 11 декември директорът на Бюрото по труда в Гоце Делчев Марияна Стругова взе участие във форума на Агенцията по заетостта "Работодател на годината".

По предложение на Стругова са били одобрени и класирани работодатели от реалния сектор, усвоили най-много регистрирани безработни лица.

Грамотите и плакетите на отличените предприятия работодатели е връчила заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK