Бюджет 2018 на Община Гърмен бе приет без двама съветници от ДПС

Снимка: Infomreja.bg

Проектобюджетът на община Гърмен за 2018 година стана реалност.

С 14 „За“ и двама “Против“ гласуваха съветниците вчера на редовното заседание. Двамата общински съветници, които не са подкрепили финансовата годишна рамка, са от ДПС - това са Мустафа Геров и Ибрахим Мутаджиков. От заседанието е отсъствал един общински съветник.

Както писа ИНФОМРЕЖА, 13 763 000 лв. са заложените приходи в бюджета, от които 5 милиона лева се очакват да бъдат осигурени от местни дейности.

458 000 лв. пък е целевата субсидия за капиталови разходи, които ще бъдат разходвани предимно за благоустрояване на населените места и общинския център.

И тази година освен на държавната субсидия, приходите, на които ще разчита общината, са от таксите за минералната вода, данък сгради, такса смет и други местни налози.

На вчерашната сесия общинските съветници приеха и план-сметка за разходите за сметосъбиране и поддържане на чистотата, както и годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост през 2018 г. Приети са и определените представителни разходи за годината, които за кмета Минка Капитанова са 10 000 лева, а за председателя на ОбС - Исмет Узунов - 5 000 лв.

По традиция след приемането на бюджета Капитанова покани на скромна почерпка целия състав на ОбС.

На насрочената за утре сесия, общинските съветници ще приемат също Бюджет 2018 на община Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK