Бисер Младенов е директор на новия Център от семеен тип в Гоце Делчев

Бисер Младенов, снимка: личен архив

Педагогът Бисер Младенов от днес е официално назначен от Община Гоце Делчев за директор на новоизградения Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания.

В близките дни Младенов със свои заповеди ще назначи персонал от 12 души, одобрени измежду близо 100 кандидати, които са кандидатствали за новите работни места на различни позиции в поредната социална придобивка в Гоце Делчев. 

Персоналът на новопостроения Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с трайни увреждания започва работа от 1 април - месец преди социалното заведение да бъде официално открито, което е запланувано да стане на 1-и май.

През този един месец новоназначените служители заедно с директора Бисер Младенов ще проведат опознавателни срещи с първите си потребители. Това са деца от цялата страна, които понастоящем живеят в дома в село Петрово.

Заплатите на наетия персонал през първата година се поемат от европроекта, спечелен от Община Гоце Делчев, с чието финансиране бе изграден и самият център. Новият социален дом отговаря на всички европейски изисквания.

Първите домуващи деца се очаква да бъдат преведени от Петрово до края на април. На този етап те са пет деца с увреждания на възраст до 18 години - четири момчета и едно момиче, както и няколко по-малки.

Капацитетът на новата социална придобивка в Гоце Делчев е за 14 потребители. Децата ще живеят по двама в стая. Помещенията са оборудвани с легла, гардероби, обзаведени са сервизните помещения и баните. Голяма част от оборудването - телевизори, перални, съдомиялни, компютри и други, вече е получено.

Идеята на проекта и общинската администрация е в новоизградения център да се реализира нов модел на качествена грижа за деца и младежи. Самият проект е основан на професионална оценка и е ориентиран към индивидуалните нужди на всяко дете.

За да функционира успешно услугата, са разкрити общо 13 нови работни места за квалифициран и помощен персонал - ръководител, психолог, социален работник, възпитател, медицинсдка сестра, счетоводител, детегледачи и хигиенисти. 

Общата стойност на проекта е 785342,52 лева.

Центърът в Гоце Делчев е построен в рамките на проекта „Изграждане на ЦНСТ за предоставяне на нов вид резидентна услуга в общността, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ ”Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги на деца в риск”.

Изпълнител на строителството е фирма „Алекс Строй”, а отговорник по проекта Огнян Лазаров.

 

Бисер Младенов, снимка: личен архив
Бисер Младенов, снимка: личен архив
Бисер Младенов, снимка: личен архив
Бисер Младенов, снимка: личен архив

КОМЕНТАРИ

Да15:39 - 30.03.2014
Г-н Младенов е пич. Успех
бисер е гей16:40 - 29.03.2014
бисер е гей независи че е женет
11108:46 - 29.03.2014
кви са тез общи бани
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//