Биячът на благоевградчанката Стефка Терзийска остава в ареста

Снимка: Infomreja.bg

21-годишният Кирил Лукаров: Аз не съм извършил това гадно престъпление

Окръжният съд в Благоевград потвърди постоянния арест на 21-годишния Кирил Лукаров, нападнал бизнес дамата Стефка Терзийска.

В 14.30 ч. започна заседанието в Окръжния съд в Благоевград, заради обжалване на мярката за неотклонение, наложена на младия мъж от Районния съд.

Мъжът е криминално проявен. Той запази мълчание на влизане в залата.

Пред тричленния съдебен състав, председателстван от Маргарита Коцева, Кирил поиска по-лека мярка, като заяви: „Аз не съм извършил това гадно престъпление“.

От изнесеното от прокуратурата стана ясно, че Кирил Лукаров е осъждан три пъти - за грабеж, за нанасяне на средна телесна повреда и за трафик на мигранти през граница.

В момента той изтърпява условна присъда от три години - за трафика на мигранти, която му е постановена преди година.

Единственият мотив, който имаше защитникът на обвиняемия - Пенко Ненов, бе, че Кирил няма опасност да се укрие, тъй като имал сключен трудов договор.

От държавното обвинение обаче обявиха, че съдът не трябва да взема под внимание предоставения трудов договор, а експертизите за нанесените телесни повреди на Стефка. От прокуратурата изтъкнаха също и криминалното минало на обвиняемия, включително и това, че на 10 октомври, когато е извършено престъплението, Кирил се е укрил, заради което му е издадена заповед за общонационално издирване.

Подчертано бе, че Кирил не е семеен и няма ангажименти, за да бъде предявена по-лека мярка.

Прокуратурата определи престъплението, за което безспорни доказателства сочат, че е извършено от Лукаров, като „брутален акт“.

Наказателния кодекс предвижда лишаване от свобода от 2 до 10 години за подобно деяние.

ИНФОМРЕЖА научи, че мотивът за поръчителството е влошени бизнес отношения между двамата бивши съпрузи.

В съда бяха близките на Стефка, сред които и нейният син Коста.

Два часа преди заседанието стотици благоевградчани се събраха пред сградата на Съдебната палата и изразиха своята подкрепа към пострадалата след брутално нападение – Стефка Терзийска. 46-годишната жена бе нападната преди повече от седмица пред дома си в 10,20 ч. сутринта.

Синът на Стефка – Коста Козас, благодари на всички присъстващи, дошли да кажат „не“ на поредния акт на насилие.

В 12 ч. започна протеста – втори по ред в града, след случая „Дебора“, когато пространството пред Съдебната палата се изпълни с протестиращи граждани.

Събитието бе организирано от сина на Стефка и негови близки, които разпространиха апела във Фейсбук.

Отново плакати с надписи „Нито една повече“ бяха част от атмосферата.

Има ярост в мен – колко още протести трябва да се проведат, още колко интервюта трябва да има. Ние живеем в правова държава, чиято основна идея е върховенството на закона – но за кого се грижи този закон – за нападнатите или за поръчителите и изпълнителите, коментира пред журналисти Коста Козас.

Именно поръчково нападение близките на Стефка смятат, че е извършено над нея. И самата тя е завила пред медици и разследващи, че нейният бивш съпруг, с когото са разведени от 2019 г., има връзка с побоя.

Мъжът все още не е разпитван от МВР, на свобода е, каза Козас, който не поддържа връзка с баща си от януари тази година.

Бившият съпруг на Стефка дори е бил в „Пирогов“ веднага след нападението. Там тя бе транспортирана по спешност от Спешния център в Благоевград. Жената е с извадено око, откъснат пръст на едната ръка, травми по крайниците и главата.

Коста Козас каза, че баща му е задавал въпроси за нападението на Стефка с такива подробности, които към този момент дори и полицаите не са знаели. Самите въпроси са съдържани отговори за нападението.

„Не мога да навлизам в детайли, заради разследването, но има мотив за нападението, който ние сме споделили пред МВР. В продължение на години имаше заплахи от страна на баща ми към майка ми и мен, към нея чрез мен. Тези заплахи са били вербални и изричани пред свидетели. Ние сме пускали жалба за заплахите преди 2 години пред прокуратурата с молба за ограничителна заповед.“

Козас уточни, че от държавното обвинение са отхвърлили жалбата поради липсата на достатъчно факти и обстоятелства за налагането на такава заповед. На бащата на Козас е връчено предупреждение. Той е престанал да заплашва Стефка за кратко време, след което отново вербалната агресия е продължила в началото на 2023 г.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK