БХРА запозна министъра на туризма с най-спешните проблеми за решаване в сектора

Снимка: БХРА

Подробности относно обсъдените теми ще бъдат публикувани в следващите дни на сайта на БХРА

Представители на Управителния съвет на Българскато хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) проведоха среща с министъра на туризма Христо Проданов. На нея бяха обсъдени най-наболелите и спешни за решаване проблеми пред хотелиерите и ресторантьорите.

От БХРА запознаха министър Проданов с необходимостта от оборотни средства на бизнеса за подготвяне и стартиране на летния сезон, институционална подкрепа за осигурявана, подготовка и обучение на кадри за сектора, осигуряване на потребителски кредити за персонала, за да бъдат задържани служителите в сектора, облекчаване на процедурите по издаване на визи, нуждата от координация между инстутициите за въпросите, касаещи туризма, стимули за привличане на повече туристи и реклама, която отразява преживявания, положителни емоции и добри примери в туризма ни.

На срещата присъстваха председателят на БХРА Георги Щерев, зам.-председателите Атанас Димитров, Тодор Янакиев, Веселин Налбантов, Еньо Енев и почетният президент на организацията Благой Рагин.

Подробности относно обсъдените теми ще бъдат публикувани в следващите дни на сайта на БХРА.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK