"BG криминале" завладява сцената на Драматичен театър-Благоевград

снимки: ДТ "Никола Вапцаров"

"BG криминале" ще завладее сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград.

„Отдавна не съм виждал толкова добре координиран работен процес. С нетърпение очаквам премиерата и се надявам, че ще доставим на публиката едно страхотно преживяване, защото в това е смисълът на нашата професия и труда, усилията, които колегите вложиха в работата по спектакъла.

Благодаря на екипа, защото те са в процес на подготовка на три премиери, а това е свързано с работа от сутрин до вечер, а даже и в почивни дни. Междувременно програмата на театъра не е никак лека. В април ние имаме 27 представления, от които голяма част в турне. Това е свързано с много пътувания и ред други неща. Благодаря им за желанието, с което работят, за да се „случва” всичко”, призна директорът Рашко Младенов.

Автор на пиесата е Иво Сиромахов, а самата постановка за първи път се поставя в България.

В главните роли зрителите ще видят  Георги Стайков - частен детектив, и Мариан Бачев – журналист. Жените до тях са Нина Болгар - 80-годишна заможна реститутка и Мартина Апостолова – бивша футболистка, а сега певица.

Режисьорът Борис Панкин е категоричен, че това е българска драматургия от най-високо качество.

„Правим това криминале в подкрепа на хората. Единственият начин да облекчим ежедневието им е да ги накараме да се усмихнат, да ги разсмеем! Вие се намирате в пиано бар „Пияната катеричка”.

Тук, гледайки декора на представлението, може да усетите ръцете на тримата майстори, които го изпълниха. Наричам ги майстори, защото днес е трудно да срещнеш такива. Декорът е изцяло направен от стар такъв, с който театърът разполага.

Поздравявам осветителя Иван Десподски, с него направихме това сложно осветление за няма и дванайсет часа. Благодаря на екипа на театъра! Всички аплодисменти ще бъдат за вас”, коментира Панкин.

„BG Криминале” включва в себе си пет епизода. В тях се появят пластичен хирург, секретарка от президентството, брат близнак на сериен убиец и още много други интересни образи.

Сцената се превръща в пиано бар. Много музика, златни български шлагери … фатални жени, секси мъже – коктейл от емоции, поразяващо смешен коктейл от емоции. От тук започват или свършват всички престъпления в града. Това е и офисът на частния детектив Вили Велинов и амбициозния криминален журналист Павел.

Водени от мечтата си за световна слава, двамата се заемат с всички разследвания на престъпления и мистерии...

Премиерата на „BG Криминале” е на 7 и 8 април, голяма сцена на Драматичен театър, а местата за първите две представления са вече почти изчерпани.

В ролите: Мариан Бачев, Георги Стайков, Нина Болгар, Мартина Апостолова, Теодор Куков, Лъчезар Кацарски, Александър Митев, Милена Копралева, Божана Косева, Николай Бързаков;

Музикален директор - ПЕТЪР РАДЕВСКИ

Сценография, костюми, мултимедия – „Бюро за пространствени решения”

с художници: АДЕЛАИДА МАНАСИЕВА и КАЛОЯН ПАНОВ – ПАНОТО

 

снимки: ДТ "Никола Вапцаров"
снимки: ДТ "Никола Вапцаров"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK