БФС взе важно решение за формата на първенството

Снимка: БФС

Днес теглят жребия за четвъртфиналите за Купата на България

Форматът на провеждане на efbet лига почти сигурно ще се запази и за следващия сезон - 2024/25. Това са намеренията на БФС и ПФЛ, твърди "Тема Спорт".

Това означава, че първата шестица, която решава битката за титлата и евроквотите, ще остане с 5 плейофни кръга и за пореден път няма да има ответни двубои.

Нещо, с което много от отборите не са съгласни, включително и новият селекционер на националите Илиан Илиев. Треньорът на Черно море изрази това си недоумение наскоро в интервю за "Тема Спорт".

Втората група - седмо- десето място, ще играят по два пъти - общо 36 кръга, а тази за 11-16-а позиция също ще е в 5 тура - общо 35 мача накрая.

Тази формула бе въведена по време на пандемията, за да се ограничат мачовете, но вече 4 години продължава да се налага. Имаше леки корекции, но те не засягаха битката за върха в първата шестица.

За в бъдеще централата и ПФЛ ще умуват за намаляване на броя на отборите на 12 или 14. Но това ще е евентуално за сезон 2025/26. Както е известно, на 15 март предстои избор на нов президент на БФС, което може да се окаже от значение за въпросната по-следваща кампания.

Според мнозина най-добрият вариант би бил с 12 тима - първа и втора шестица, в която да се играе по два пъти. Това в крайна сметка ще означава 32 кръга - 22 редовен дял и 10 плейофи. Редуцирането ще е вследствие на сериозните финансови проблеми, които в последно време изпитват клубовете.

Днес в 11 часа ще бъде теглен жребият за четвъртфиналите за Купата на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK