Безсънна нощ за Васил Митков, домът му в Черниче под 18-часова обсада

снимки: infomreja.bg

Къщата на 40-годишния Васил Митков в село Черниче вече 18 часа е под обсада. Мъжът се барикадира в дома си към 17 часа вчера след скандал с баща си и до момента отказва да се предаде.

Няколкото опита на униформените да преговарят с него през нощта са претърпели неуспех. Васил се показал на два пъти от терасата и отвръщал с ругатни и псувни на полицаите, твърдят съседи, които не са мигнали цяла нощ.

Според тях нощта е била безсънна и за Митков, който пред 10-15 минути поглеждал през щорите, за да види какво става пред дома му. Лампите в къщата светели до ранни зори. Той така и не слязъл в мазето, където била спалнята му.

Към 8 часа Васил излязъл за няколко минути на двора. През прозорците на къщата си уплашена съседка видяла, че държи черен пистолет в ръката си. След това отново се прибрал и залостил вратата.

Тази сутрин полицейското присъствие пред фамилната къща на Митков, в която живеят неговите родители, съпругата му и двете им деца, бе засилено. Над 20 полицаи и спецчасти участват в операцията.

Районът е заграден с полицейски ленти още от центъра на симитлийското село.

Малко след 10 часа пристигнала съпругата му Дафинка заедно със сестра си и нейния съпруг. Полицаите обаче не ги пуснали вътре и ги отпратили.

Драмата се разиграла към 17 часа вчера, когато Васил пребил баща си Кирил. Екшънът станал пред очите на съседите, които подали сигнал в полицията. На място веднага пристигнал патрулен екип от Благоевград.

Възрастният мъж бил закаран в благоевградската болница. Прегледът обаче установил, че той няма тежки наранявания. Съпругата му пък взела децата и отишла при майка си в съседното село Крупник.

Случката изплаши жителите на симитлийското село. Действията на Васил Митков напомнят за драмата в Лясковец, където психично болен мъж уби полицай.

В Черниче всички са категорични, че Васил Митков има психични отклонения. "Беше си съвсем нормален човек, имаше златен занаят и правеше камини. Работеше и като автомонтьор. Изкарваше достатъчно пари. Напоследък обаче той се промени, стана агресивен и през ден пребиваше родителите си. Спря от работа и съпругата му, която е шивачка. Двете им дъщери също ставаха свидетели на побоища и скандали", признаха съседи.

Преди две години майсторът на камини е бил отвличан, твърдят в селото. Изчезнал за около месец, без никой да знае къде е. Близките му обаче не подали оплакване в полицията. Прибрал се видимо отслабнал, брадясал и променен. Оттогава той се затворил в себе си и станал психически лабилен.

Не е ясно за какво е бил отвличан Васил. Хората в Черниче допускат, че причината може да е натрупани дългове. В последната година и половина мъжът не излизал изобщо от дома си. Зачестили скандалите между него и комшиите му. Без причина той ги заплашвал и налитал на бой.

В съседната къща стопаните били принудени да издигнат голяма стена, която да ги отдели от дома на Митков. "Щом като види човек, той веднага се прибира вкъщи, отказва да разговаря с тях, изгуби приятелите, които имаше преди", разказват жители на симитлийското село.

Операцията по извеждането на психично болния мъж от дома му ръководи шефът на Криминална полиция Мирослав Данаилов.

Все още не е ясно дали ще се пристъпи към щурмуване на къщата, където е барикадиран Васил Митков.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK