Безплатни очни прегледи в 3 села в община Гърмен провежда Сдружение “Право на зрение-България“

Лекари-офталмолози от най-престижните болници в София от утре започват провеждане на безплатни очни прегледи за жителите на 3 села от община Гърмен.

Това са общинският център, село Гърмен и най големите населени места в общината - Дебрен и Рибново.

Кампанията се организира от Сдружение "Право на зрение-България", Александровска болница-София, Софийско дружество по Офталмология и Организация на евреите в България "Шалом".

Идеята за тази инициатива е да се направи достъпна качествената лекарска грижа за българите, живеещи в по-отдалечени от столицата места. Безплатните прегледи са най-вече за хора с ограничени и ниски финансови възможности, както и за деца. 

Община Гърмен е четвърта поред община в България, през която минава кампанията и беше радушно подкрепена от кмета Минка Капитанова и целия й екип. Администрацията в Гърмен се ангажира и с осигуряването на безпроблемното им протичане на територията на община Гърмен.

Според направения предварителен график в община Гърмен, прегледите ще се проведат на 19-ти, 21-ви и 24 октомври от 10 до 16 часа, както следва : на 19.10.2016 г. – в село Гърмен в пенсионерския клуб в сградата на общинска администрация; на 21.10. 2016 г. – в село Дебрен в читалището и на 24.10.2016 г.- в село Рибново в кметството.

Посещението при очните специалисти ще е по реда на пристигане на пациентите, без предварително записване на час.

При констатиране на по-леки здравословни проблеми, лекарите ще реагират на място. При откриване на по-сериозни заболявания на очите, офталмолозите ще насочват и съветват хората къде и как да потърсят последваща грижа за  своето зрение в различни болници и центрове в столицата.

Кампанията стартира от 3 октомври с безплатни прегледи в Симитли, Якоруда и села в община Разлог.

В първия й етап след четирите общини, офталмолозите ще преглеждат безплатно в общините Бобов дол и Първомай.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK