Бебе от Сатовча падна от детска количка, прието е по спешност в „Пирогов“

Снимка: Infomreja.bg, архив

Бебе на 2 месеца от Сатовча пострада при нелеп инцидент вчера след падане от детска количка, която се преобърнала, докато майката го слагала в нея, разказаха хора от селото, станали свидетели на злощастния случай.

Двумесечното момиченце е било закарано по спешност в болницата в Гоце Делчев, където лекарите след скенер и редица други прегледи и изследвания установили, че то е с фрактура на черепа. Това наложило незабавното му транспортиране в клиниката по неврохирургия на УМБАЛСМ „Пирогов“.

Репортер на ИНФОМРЕЖА научи, че майката на пострадалото дете се обадила днес на свои близки в Сатовча и им съобщила, че състоянието му се подобрява.

Според столичните медици бързото стабилизиране на бебето се дължало на адекватната реакция от страна на родителите и лекарите от МБАЛ „Иван Скендеров“, които веднага след констатирането на фрактурата направили спешна консултация със спешните медици в „Пирогов“, след което с линейка момиченцето е транспортирано в София.

Двумесечната Ани е второ дете на семейство Филипови от Сатовча. Те имат още едно дете, което е на 5 годинки. Родителите са от ромски произход, но полагат отлични грижи за децата и семейството си.

„След  инцидента бащата Георги не може да си намери място. Силно сме разтревожени както целия квартал, така и всички хора от селото, в което мюсюлмани, християни и роми живеем в разбирателство и взаимна помощ. От общинската администрация в Сатовча дори предложиха помощ на родителите за лечението на малката им дъщеричка. Молим се детето да се оправи“, коментираха местни жители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK