БАТ се отказаха да купуват "Булгартабак"

снимка: infomreja.bg

Само един кандидат остана в процедурата за продажбата на двете цигарени фабрики в София и Благоевград и преработвателното предприятие в с.Ясен, след като от конкурса се е отказал стратегическият инвеститор “Бритиш-Американ Табако“ (БАТ).

В Агенция за приватизация и следприватизационен контрол е получено официално писмо от Бритиш-Американ Табако (Холдингс) Лимитед, в което се казва, че компанията е взела решение да прекрати по-нататъшното си участие в конкурса за продажбата на 5 881 380 броя акции, представляващи 79,83% от капитала на“Булгартабак - Холдинг” АД.

Като мотиви в писмото са посочени “причини от търговски и стратегически характер”. Агенцията благодари на Бритиш-Американ Табако (Холдингс) Лимитед за доверието,  което компанията показа, с участието си в приватизационната процедура.

Така като единствен претендент за тютюневия холдинг остава само “БТ Инвест“, зад която стоят руски капитали. Преди дни от надпреварата се отказа и “Си Би Фемили Офис Сървис”, Австрия, която е собственост на “Кепитъл банк-Граве груп“.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK