Басейнова дирекция отговорна за незаконния добив на баластра от Места

снимки: infomreja.bg, архив

Отговорна за проблемите и незаконния добив на инертни материали от река Места в района на Хаджидимово е Басейнова дирекция Западнобеломорски регион. Това заяви в своя позиция народният представител от ГЕРБ в Пиринско Георги Андонов.

Депутатът се е срещнал днес с представители на Организационния комитет и с жители на община Хаджидимово, които вече трета седмица протестират срещу нерегламентирания добив на инертни материали от коритото на река Места.

„Пред мен бяха поставени много основателни доводи за закононарушения, затова аз ще изискам от компетентните органи да бъдат разяснени всички тези проблеми и ресорните лица и институции да си понесат отговорността за допускането и неразрешаването на проблема”, коментира след срещата Георги Андонов.

Пред жителите на Хаджидимово депутатът отново е декларирал категоричната си подкрепа към техните искания и е изразил твърдата си позиция срещу отношението и действията на властите и структурите, които допускат нерегламентирания и безразборен добив на инертни материали от коритото на Места.

„Това е акт, който застрашава целия регион и може да има необратими последици за хората и природата в Хаджидимово и региона“, категоричен е Андонов.

Той се ангажира с навременното и категорично решаване на проблема и обеща, че ще предприеме всички необходими действия, за да могат хората в Хаджидимово и околностите спокойно да обработват своите земи и да живеят в екологично чист район.

 

снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

А12:37 - 13.09.2012
Абе за глупаци ли ни вземате. Чия е тази Басейнова дирекция - на управляващите. Тя не е независима организация. Много пари са дадени на Гошето и на Герб тука.
Димитър04:18 - 13.09.2012
Не е нужно той да го решава, в тази държава има закони (поне на теория) и виновниците от всички нива ще си получат заслуженото. Най-важното в момента е моментално да се спре добива на инертни материали, докато не е станало късно. След това постепенно ще се изяснява целия случай.
pirin21:39 - 12.09.2012
как гошето ще реши проблема като собствениците на двете пресевни му бяха спонсори
Ndogror;flf19:01 - 12.09.2012
Щом не ги изчистихте всички от Басенова така ще е , те са по - богати от вас депутатите и министрите . Ревизирайте сега всичките им разрешителни ,и конфискувайте всичкото им имущество защото е придобито само от далаверите с добива по река Места

FACEBOOK