Банско празнува 105 години от освобождението си с богата програма

Снимка: Община Банско

По случай предстоящата 105-годишнина от освобождението на Банско, Община Банско е подготвила едноседмична празнична програма, с която да бъде отбелязана паметната дата.

Честванията ще започнат на 29. септември с представянето на новата книга на артиста и писател Константин Икономов – „Домислици“

Останалите културни събития, предвидени в програмата, са прожектирането на тематични ленти, посветени на историята на Банско в рамките на кинопанорамата „Банско – назад във времето“, гостуващата изложба „Ний сме достойни лаври да берем“, както и юбилейният концерт на танцов клуб „Силвана денс“.

В чест на празника Музеен комплекс-Банско, предвижда Ден на отворените врати, а по традиция самодейците към читалище „Никола Вапцаров“ и техните ръководители отново са подготвили вълнуващ спектакъл за своята вярна публика.

„Цветовете на времето“ ще представи пъстротата и колорита на месния фолклор – симбиоза от музика и танц, като ще бъде проведено и любопитно дефиле на автентични носии, грижливо пазени в семейните скринове и сандъци.

Спортен празник „Децата на Банско спортуват и се забавляват“ организират спортните клубове в града. На стадион „Свети Петър“, насърчавани от треньорите в различните дисциплини, децата ще спортуват и играят на открито, като разбира се за най-добрите ще има и награди.

Традиционният риболовен турнир „Детето риболовец без дрога“ отново е част от празничната програма, а за малките киномани ще бъдат прожекирани любими анимационни филми.

Кулминация в честванията на празника на Банско ще бъде концерта на обичания от малки и големи – Графа, който ще гостува на планинския град със специално подготвена програма. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK