Банско поднови протестите с искане за втора кабинка (СНИМКИ)

снимки: infomreja.bg

Стотици жители и гости на Банско блокираха за кратко входа на зимния курорт с искане за изграждане на втори кабинков лифт.

Днес, точно в 17 часа, движението за Гоце Делчев бе спряно за кратко, след като банскалии се изнесоха на шосето и издигнаха плакати с призив: "Искаме втора кабинка".

След двегодишно затишие, местните отново подновиха блокадите и заявиха, че няма да се откажа, докато държавата не реши въпроса с развитието на ски зоната. Протестът е организиран от Инициативен комитет, подкрепен от местния туристически бизнес.

"Сезонът тръгна със замах и интересът на хиляди наши и чужди туристи към града е очевиден. Затова никакви отстъпки повече не може и не трябва да се правят! Ще протестираме, докато правителството, което обеща това да стане при предишното си управление, не пусне в ход процедурата за изграждането на втора кабинка. Най-бързият начин е актуализация на действащия сега план за управление на Национален парк „Пирин“", заявиха протестиращите и се заканиха всеки ден да се събират на барикадата.

Протестът бе подкрепен и от кмета на курорта Георги Икономов. По думите му, развитието на планинските територии ще подобри регионалната икономика, възможностите за спорт и достъп до богатствата, които ни предоставя планината.

След няколко дни жители и гости на планинската община се вдигат на пореден протест.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Гергана09:23 - 05.02.2015
Разбира се, че трябва да се построи тази кабинка. Нелепо е всеки важен въпрос да се решава след протести, но явно хората го чувстват така. Успех с кабинката!
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK