Бански пожарникари "празнуваха на терен" в Гърция

Снимки: Пожарна безопасност и защита на населението

Те, заедно с колегите си от страната, оказват помощ за гасенето на пожари в Гърция

Българските пожарникари от модула за наземно гасене участват активно в ликвидирането на пожарите в южната ни съседка.

Вчера в 14:35 са получили сигнал за пожар в близост до Сохос, Гърция. В пламъци са обхванати 150 декара сухи треви и храсти. Благодарение на бързите действия на български и гръцки пожарникари пожарът е ограничен навреме и потушен. В екипа от български огнеборци са и служители на Районната служба в Банско.

От близо месец 20 български пожарникари и техника за гасене на горски пожари пребивават постоянно в южната ни съседка в помощ на гръцките си колеги. Помощта е по Механизма за гражданска защита на Съюза, като екипите се сменят на принципа на ротацията на 2 седмици.

Преди 4 дни втори екип от българския модул за наземно гасене на пожари отпътува за Гърция, съобщават от Пожарна безопасност и защита на населението.

Нови 20 български огнеборци заменят колегите си, отпътували с първия екип в началото на юли. 

В новия състав са включени пожарникари от Пловдив, Шумен, София, Перник, Благоевград и Пазарджик. Те ще бъдат разположени в околностите на гр. Солун.

Българските огнеборци оказват ценна подкрепа и професионална помощ на гръцките си колеги в райони, където температурите през последните дни достигнаха 45 градуса.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK