Банскалията Атанас Фурнаджиев е новият председател на БФС?

Снимка: 24chasa.bg

Той е вицепрезидент на Съюза и директор на "Мото Пфое"

Атанас Фурнаджиев повърди, че ще един от кандидатите за нов президент на Българския футболен съюз, съобщи самият той пред Спортал. Решение ще бъде взето в петък, когато има насрочено заседание на Изпълкома. На него се очаква да бъде приета оставката на Борислав Михайлов.

"Да, има ме в общата картина за президентския пост на Съюза. Това не е тайна, има си устав, който ще следваме в петък. Не мисля, че проблемът на българския футбол се казва Боби Михайлов. Дали имаше нещо предварително подготвено в реакцията на публиката на мача с Англия? Близко е до ума да си помислим такова нещо. Все пак не искам да се ангажирам с коментар, има заловени, знаят се кои са, нека органите свършат своята работа. Занапред ще бъдат взети много по-сериозни мерки - както от УЕФА, така и местните футболни структури", добави още бизнесменът.

Фурнаджиев има безспорен авторитет в бизнес средите. Доказал се е като мениджър и успя да превърне "МОТО ПФОЕ" в лидер на автомобилния пазар в България. Фурнаджиев има съществен принос за привличането на много чуждестранни инвестиции в България. Ползва се с добро име и неговата кандидатура е изключително консенсусна. 

Наследникът на Борислав Михайлов е събрал международен авторитет в страната и чужбина. Владее перфектно английски и немски език. На заседанието на Изпълкома на БФС в петък няма да се дискутира свикване на извънреден конгрес, на който да бъде избран нов Изпълком и президент на централата. Фурнаджиев няма да е временно на поста на Михайлов, а ще изкара мандата на това управление - до февруари 2022 година.

Уставът на футболната централа гласи: "При подаване на оставка, трайна невъзможност да изпълнява задълженията си или смърт, правомощията на президента се изпълняват от първия вицепрезидент./ ГОНГ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK