Балотаж за президент и четирима кметове в община Благоевград

Емил Костадинов и Атанас Камбитов, снимка: infomreja.bg

Кандидат-кметовете от ГЕРБ и БСП - Атанас Камбитов и Емил Костадинов, продължават битката за местната власт в Благоевград на днешния балотаж. За Атанас Камбитов на първи тур гласуваха 40.86%, а за опонента му от БСП - 21.75 на сто. От надпреварата отпадна кандидатът за кмет от Коалиция "ЕКИП" Владимир Елезов, който събра с 341 гласа по-малко от Костадинов.

Разпределението в следващия местен парламент е ясно. ГЕРБ получават 9 мандата, БСП - 6, Коалиция "ЕКИП" и "Зелена партия" - по 4, Единна народна партия - 3. БСДП, ОБТ, ЗНС и "Вот-консерватори" ще имат по двама съветници. По един представител в новия Общински съвет ще имат "ВМРО-БНД", "ОСД" и "ЗС "Александър Стамболийски".

Избрани на първи тур бяха четирима селски кметове. Досегашният управник на Бело поле Иван Стойчев получи подкрепата на 100 % от жителите на селото - общо 301 гласа. С резултат 86,78 % в своя полза кметът на Логодаж Пламен Червенков си запазва поста и през следващия мандат. Методи Цонев също остава на кметския стол в Покровник с гласували за него 295 избиратели, или 53,44 на сто. Другият сигурен селски кмет в община Благоевград е Живко Чукарски. Той ще продължи да управлява Рилци с резултат 53,43 % от общия брой гласове.

Балотажът днес ще реши кметските постове в Церово, където се състезават Лефтер Едипов и Боян Канджев, в Изгрев - с кандидати Йордан Китанов и Николай Безински, и в Падеш - с претенденти Валери Качулски и Алесандър Петкашев.

 

КОМЕНТАРИ

12310:45 - 30.10.2011
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ХОРА ОТ БЛАГОЕВГРАД! ДНЕС Е ВРЕМЕ ДА ИМЕТЕМ БОКЛУКА ОТ ГРАДА НИ. ТЕЗИ КОИТО ВЪРВЯТ ПО ДОМОВЕТЕ НИ И НИ ЗАПЛАШВАТ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАТ ШУТ МЕЖДУ КРАКАТА.
Леля Мара от Камбово10:40 - 30.10.2011
Ами ако не искат Иво Кучката да им ходи на гостия заедно с Калинката!
kkkkkk07:47 - 30.10.2011
То се знае,Камбитов е кмет.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK