Багерите влизат в ромския квартал на Гърмен на 29 юни

снимка: infomreja.bg, архив

Нито един от собствениците на незаконни постройки в ромския квартал на Гърмен не е предприел доброволно събаряне.

Това са установили експерти от ДНСК, които днес са извършили проверка на място. 

Ако заповедите не бъдат изпълнени до утре, което е почти изключено да се случи, ще бъдат отправени покани до фирми за принудителното им премахване.

Действия по рушенето на незаконните постройки могат да започнат на 29 юни, в случай, че бъде избран изпълнител, предупредиха от строителното ведомство.

124 са издадените покани за доброволно премахване на незаконни строежи. Всичките заповеди са влезли в сила. 

На 29 май са връчени 46 покани, като срокът за доброволното им изпълнение е изтекъл на 12 юни. На 1 юни са отправени 15 покани с краен срок за изпълнение 15 юни.

До 11 юни, включително, са издадени нови 27 покани за незаконни постройки, които трябва да се премахнат доброволно до 25 юни.

Сметката показва, че до днешна дата са връчени 88 покани. Срокът за доброволно изпълнение по 27 от тях все още не е изтекъл. Другите 36 покани все още не са връчени и за тях започва да тече 14-дневен срок за доброволно изпълнение от датата на връчването им, поясняват още от МРРБ.

По  61 покани с изтекъл срок за доброволно изпълнение на 12 и 15 юни ще бъдат предприети действия по принудително изпълнение на 16.06.2015 г. В същия ден ще се връчат и върнатите непотърсени и невръчени 36 покани.

На 31 май е извършена проверка, като за резултата е съставен протокол. Копия от него са предоставени на началника на РУ - Гоце Делчев и на областния управител.

На следващия ден - 1 юни, в ромската махала на Гърмен е извършена повторна проверка, при която е установено, че не се извършва доброволно премахване.

 

КОМЕНТАРИ

Българче21:00 - 15.06.2015
Тъй ли!? Защо!? Ще им правите канализация или основи за още постройки! Българи мили братя и сестри, време е да покажем на мързеливите и крадливи депутка.ти и мангали кой коли и кой беси в тая държава. Ние сме тези които работят и плащат за всичко ние трябва да си върнем България
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK