Баби и дядовци от Разлог поддържат форма с фитнес

снимки: Община Разлог

Баби и дядовци от Разлог демонстрират здрав дух и здраво тяло с ежеседмично тренировки във фитнес клуб. В спортното предизвикателство се включват 10 души на възраст между 70 и 80 г. от  Дневния център за стари хора в Разлог.

Идеята за фитнес тренировките идва от Ташка Мазова, която работи в Дневния център за стари хора в Разлог. Всичко започва със застудяването на времето и спирането на излетите и походи сред природата. Ташка успява да запали спортните мераци на потребителите на дневния център в Разлог и в предизвикателството наречено фитнес се включват 10 ентусиасти.

Във фитнес заниманията активно се включва и 89-годишния дядо Станко Жегов. Той е част от 10-членния екип, които посещават фитнеса залата. Всички се стараят да изпълняват показаните им упражнения и показват младежки дух, коментират фитнес инструкторите, които са разработили специална тренировъчна програма, съобразена с възрастта и физическите способности на всеки един от тях.

Бабите и дядовците, показаха че въпреки възрастта си имат желание да спортуват и затова ходенето на фитнес става постоянна част от седмичната им програма.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

az14:34 - 29.11.2013
Браво,младите да вземат пример !!!
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//