Баба от Благоевград се довери на мним полицай, хвърли му през прозореца плик с 4 200 лева, 320 долара и злато

Снимка: Infomreja.bg, архив

70-годишна жена от Благоевград стана поредната жертва на ало измамниците, които продължават да плашат и обират възрастни хора от областта. 

Сигналът за престъплението е получен в Първо РУ-Благоевград вчера около 19 часа. Три часа по-рано през деня жената получила телефонно обаждане от непознат за нея мъж, който й се представил за полицай. 

Мнимият служител на реда уведомил бабата, че работи по задържането на телефонни измамници и за целта било необходимо тя да хвърли през прозореца на жилището си плик с парична сума и златни накити, за да може той да задържи закононарушителите. 

Жената се хванала на плоската лъжа и хвърлила найлонова чантичка със сумата от около 4 300 лв., 320 долара и 45 грама златни накити.

Стойността на измамата и нанесената щета на семейството е около 6 200 лв. За случая е уведомена Районната прокуратура в Благоевград.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//