Автори от Кюстендил и Дупница с изложба на "Шипка" 6

снимки: infomreja.bg

В столичната галерия на ул. „Шипка” № 6 снощи бе открита голяма изложба на художници от Кюстендил и Дупница. Тя се организира от Съюза на българските художници със съдействието на Община Кюстендил. Автори от различни поколения – от 20 до 80-годишни, участват в престижната проява. В залата на „Шипка” 6 са подредени живописни платна, акварели, инсталации, колажи, театрални плакати и скулптура.

Изложбата откри новият председател на Съюза на българските художници Любомир Генов, който пое поста след двата мандата на Ивайло Мирчев. Доц. Дора Ганева обърна внимание на смисъла на подобни творчески прояви, чиято организация не е лесна и отнема много време.

На откриването на изложбата дойдоха не само голяма част от представените в нея автори, но и кюстендилски писатели и художници, живеещи в София. Сред тях бяха емблематичният Кирил Гогов, поетите Велин Георгиев и Георги Славчев, художниците Марина и Димитър Богданови, Силвия Лазарова и други творци. За атмосферата на вернисажа специален принос дадоха саксфонистът Георги Георгиев и пианистът Павел Чавдаров.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK