Автокрадци катастрофираха след гонка с полицията

снимка: infomreja.bg, архив

Полицията в Рила задържа 24-годишен мъж от Димитровград, обявен за общодържавно издирване и 20-годишният му приятел от Пловдив с откраднат автомобил “Хонда Сивик”.

Двамата са арестувани след гонка из улиците на Кочериново. Снощи автокрадите пътували с колата, когато дежурен патрул подал сигнал за спиране със стоп-палка. 

Вместо да се подчинят на полицейското разпореждане, те натиснали газта и продължили в посока Рила. Там избегнали проверка и от втори автопатрул и отпрашили към Рилски манастир, където катастрофирали. 

Веднага след произшествието, двамата мъже напуснали автомобила и се скрили в гористата местност за около 2 часа.

Рилски полицаи ги открили в близост до реката. Единият е настанен благоевградската болница със съмнение за счупен крак, другият е с повърхностни наранявания и е в полицейския арест на РУП-Рила.

24-годишният Е. Т. е с множество противозаконни прояви, осъждан е и е с влязла в сила присъда за кражби. Пловдивчанинът Б. М. е също известен на полицията с редица противозаконни деяния, осъждан е.

Автомобилът, с който са пътували, е бил откраднат и обявен за издирване от РУП-Първомай.  Работата по случая продължава, уведомена е прокуратурата.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK