Австрия и Германия под 2-3 метра сняг, евакуират хора

Снимки: ЕРА

Австрия и Германия са под 2-3 метра сняг, евакуират хора в критичните райони. Натрупаният сняг в Австрийските Алпи доведе до затваряне на много пътища.

Шестдесет гости, повечето от датски ски клуб, и служители успяха тази сутрин да се евакуират невредими от двестагодишен хотел в Централна Австрия, след като лавина помете сградата, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

На снимки, показани по австрийската телевизия О Ер Еф, се вижда как снегът е разбил прозорците и е нахлул по стълбището в хотела в австрийския курорт Рамзау. Нилс Лет-Сьоренсен, председател на датския ски клуб "Хобро", похвали персонала и местните спасители за бързото преместване на туристите в друг хотел.

През последните две седмици в Австрийските Алпи наваля няколко метра сняг, което доведе до затваряне на много пътища и до висок риск от лавини.

В провинция Залцбург десетки хиляди граждани и туристи, включително в големия ски курорт Заалбах-Хинтерглем, останаха днес откъснати от шосеен транспорт.

Снеговалежът отслабва, а в няколко райони предупреждението за опасност от лавини беше понижено с една степен от максималното "най-високо ниво" на "високо".

Източната част на Швейцария, близо до австрийската граница, също се бори с лошото време. Четиригодишно момче в швейцарския град Нефелс оцеля при падане от балкон от 7 метра височина, съобщи местната полиция. Детето няма наранявания, защото падането било омекотено от снега и от влажната почва.

В Бавария топящият се сняг наводни няколко пътища и мазета в градчето Харбург, а през нощта река Вьорниц преля. От началото на годината десетки хора загинаха в лавини и свързани с лошото време инциденти в региона. /Нова тв

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK