Авиацията на Израел порази цели в Ливан и Сирия

Снимка: iStock

Според съобщения - в отговор на ракети, изстреляни по израелска територия

Самолети на израелските ВВС нанесоха удари по цели в Сирия в неделя вечерта, съобщи пресслужбата на армията.

"Преди известно време в отговор на нападение в посока Голанските възвишения самолетите нанесоха удари по терористичната инфраструктура в Сирия", се казва в публикация в телеграм канала на Армията за отбрана на Израел.

По-рано пресслужбата съобщи, че в събота вечерта на Голанските възвишения са прозвучали сирени, след като две ракети са били изстреляни срещу Израел от Сирия и са паднали в ненаселени райони.

Израелските отбранителни сили (IDF) обявиха въздушни удари срещу цели на Хизбула в Ливан в отговор на ракети, изстреляни по израелска територия.

"В отговор на атаките през изминалия ден самолети нанесоха удари по редица терористични цели в Ливан", се казва в изявление на пресслужбата на армията.

По-конкретно, ударите са нанесени по "терористична инфраструктура и военни постове, принадлежащи на терористичната организация Хизбула", уточняват военните.

Според съобщението Хизбула е изстреляла няколко ракети от Ливан в района на планината Дов в Северен Израел в неделя.

Пресслужбата съобщи още, че в неделя системата за противовъздушна отбрана "Железен купол" е "успешно прихванала подозрителна въздушна цел, навлязла в Израел от ивицата Газа".

Сирените, предупреждаващи за възможна въздушна атака, прозвучаха през нощта в няколко района на страната, добавиха от армията. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//