Авария остави половин Благоевград без вода

снимки: снимки: infomreja.bg

Авария на главния водопровод остави половин Благоевград без вода. Четвърти ден жителите на квартал „Освобождение” са на сух режим. С пресъхнали чешми са и къщите в района на ЮЗУ „Неофит Рилски”, в местността "Баларбаши". Няма вода и в благоевградските села Рилци и Бело поле.

„Повредата беше сериозна, наложи се да сменяме основен кран. Това наложи да се спре подаването по главния водопровод. Аварията я отстранихме за един ден, но пък се получи срив в електрическото захранване на помпите в станция ”Струма” и това блокира водоподаването. Водопроводната мрежа се пълни трудно и затова хората останаха на сухо”, обясни ситуацията управителят на ВиК - Благоевград Божидар Спасов.

По думите му проблемът с безводието в кварталите ще бъде до края на деня. За селата Бело поле и Рилци пък ще се търси вариант да се пренасочи вода към тях от друг водоизточник.

Спасов допълни, че като цяло дебитът на водата в областния център е крайно понижен заради сушата. „Цяло лято не е валяло. В крайна сметка водата е нещо, което се добива, а не се произвежда”, допълни шефът на водното дружество.

По негова прогноза, ако до седмица не падне дъжд, има реална опасност в областния център да бъде въведен режим.

Заради неприятната ситуация вчера общински съветници поискаха оставката на началника на ВиК. Според съветника Владимир Елезов ръководството на ВиК лъже за авариите и така прикрива неспособността да се справи с проблема.

„Телефонните диспечери на дружеството се държат нагло и отговарят на безбройните питания с пожелания да „правим молебени за дъжд”, коментира местният парламентарист.

 

снимки: снимки: infomreja.bg
снимки: снимки: infomreja.bg
снимки: снимки: infomreja.bg
снимки: снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

gg08:36 - 09.09.2012
Na suho e tova e lafa :)
anonimna15:03 - 07.09.2012
Tova sa gluposti..nqma nikakva avariq a ima nekadarni hora koito ne mogt da se spravqt sas situaciqta.V Belo pole ve4e 6 dni sme na suho i nikoi nemoje da kaje koga 6te doide voda ili vaob6te dali 6te doide,otgovorat na dispet4arite e 4e nqma avariq,a vodata bila svar6ila i trqbva da se molim da zavali.Polojenieto v seloto e kriti4no.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK