Асоциацията по ВиК с бюджет от 54 169 лева

снимки: Община Благоевград

В конферентната зала на Областната администрация се проведе първото редовно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособена територия, обслужвана от "ВиК" ЕООД - Благоевград.

Събранието откри председателят на Асоциацията, областният управител Бисер Михайлов. На форума присъстваха кметовете на Благоевград, Банско, Белица, Гоце Делчев, Гърмен, Разлог, Сатовча, Симитли, Струмяни, Хаджидимово и Якоруда.

Обсъдено бе разпределяне на определеното процентно съотношение на гласовете на общините, както и проект на бюджета на Асоциацията на ВиК.

По предложение на градоначалника на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе взето решение общините да участват с допълнителни средства, определени като дарение.

По този начин за една година общият бюджет на АВиК става в размер на 54 169 лв., формиран от допълнителни средства и вноските на общините участници спрямо тяхното процентно разпределение на гласове.

Представителите на общини и членове на Асоциацията приеха и сключване на договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и предоставяне на ВиК услуги на потребителите срещу заплащане със съществуващия ВиК оператор, който към момента е „Водоснабяване и канализация” ЕООД.

Отчет на събранието направи областният управител Бисер Михайлов, който обясни, че благодарение на формираната Асоциация ще могат да се усвояват европейски средства от водния сектор. Като пример за добра практика Михайлов посочи Румъния.

                                             

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

ЦЦЦ21:49 - 24.02.2015
Гоше, тъпи и злобни са ти коментарите. Вече не впечатляваш никой, проумей го!!!
00718:48 - 24.02.2015
А бе хора научете се да пишете на БЪЛГАРСКИ стига с тая латиница А що се отнася до високите заплати на шефовете на ВИК сте прави и ви подкрепям за това да има проздрачност в системата та дори в цяла та държава Но уви само мечти
село15:08 - 24.02.2015
Долу ВИК
ох20:10 - 23.02.2015
Разбойници

FACEBOOK