АСК ДИАМО пак организира перфектно състезание

снимки: infomreja.bg

Автомобилен спортен клуб ДИАМО за пореден път доказа, че няма конкуренция в организирането на състезания, пък било то и в чужбина. Трета година поред АСК ДИАМО е домакин на кръг от Националния шампионат "Затворен маршрут писта ДИАМО 2012" в Серес, Гърция.

Пистата в южната ни съседка няма аналог в България, а състезанието в края на седмицата се оказа гвоздеят на тазгодишния шампионат. Малко изненадващо и поради странични фактори победител в най-атрактивния клас Макси стана Константин Маршавелов.

Резултатите от квалификациите в група Макси предвещаваха интересна битка. Въпреки повредата в двигателя на своя автомобил, Румен Дунев с Мицубиши Лансър Ево 9 беше с първо време след квалификациите, но впоследствие не стартира.

Още в самото начало на неделния старт поведе Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10, следван плътно от Илия Царски с Мицубиши Лансър Ево 9 и Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9, като това класиране се запази и до карирания флаг.

Първи в клас А7 се класира Валентин Будинов с Форд Пума, Иван Иванов с Рено Клио и Димитър Тахтаджийски с Шкода Октавия. Стартиралият от пета позиция Венцислав Ридарски от клуб ДИАМО с Опел Корса пък спря в бокса със спукана предна лява гума, а съотборникът му Антон Мазурски с Опел Корса също стана жертва на пробив в предна лява гума.

Росен Даскалов спечели за пореден път надпреварата в групата до 1600 куб. см, а втори остана Спирос Хаванетидис от ДИАМО с Пежо 106.

За пилотите от АСК ДИАМО сезонът завърши, остава само официалното награждаване на призьорите от различните шампионати прзе месец декември. Сред тях със сигурност ще бъде и Диана Стоянова, която е сред отличниците в Планинско и Дамско рали за 2012 година.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK