Асен Василев: Ако един министър не среща подкрепа, най-нормалното е да си подаде оставка

Снимка: Infomreja.bg

Медицинският съвет на Пирогов: Изразяваме остро несъгласие да научаваме от медиите за предложените промени в ръководството

Финансовият министър Асен Василев заяви, че ако един министър не среща подкрепа за политиката, която води, най-нормалното е да подаде оставка, пише БНТ.

"Бюджетната процедура ще върви. Няма как бюджетът да стане заложник на който и да е шеф на която и да е болница. Ако не се приеме бюджета на държавата тази година, това означава, че политиката, която аз водя не се приема от партиите, които подкрепят правителството и ще си подам оставката. Правилният начин за всеки един министър е да има абсолютна самостоятелност в политиката, която води и хората, които назначава. Но ако това не бъде подкрепено, правилният ход е да си подаде оставката, а не да прави циркове и да блокира държавата. Това е моето лично мнение", каза Асен Василев.

Той беше подкрепен от Йордан Цонев от ДПС.

"Когато един министър не среща подкрепа, най-нормалното е да си подаде оставката", каза Цонев. На въпрос ще поиска ли оставката на министър Христо Хинков, той заяви: "не е моя работа".

От своя страна, Медицинският съвет на „Пирогов“ изпрати позиция до управлението, в която изразява остро несъгласие да научава от медиите за промените в ръководството, посочват и от Нова тв. 

"Изразяваме остро несъгласие да научаваме от медиите за предложените промени в ръководството. Изпълнявайки задачите при лечение на болните, персонал от 2500 човека заслужава да бъде уведомен от представители на Министерството на здравеопазването. Заявяваме, че ще отстояваме безусловно мястото и мисията на УМБАЛСМ „Пирогов“ във фундаменталната структура на здравеопазната система. „Пирогов“ е пример за ефективно функционираща 24-часова спешна болница", пише в становището. 

Медиците призовават: "Нека лични настроения и нагласи да не оказват влияние върху сериозни и важни за всички, включително и за цялото общество, решения като назначаване/освобождаване на ръководството на най-голямата спешна университетска болница „Пирогов“. Нещата трябва да се правят на принципна и прозрачна основа".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK