Асен Балабанов със сигнал до Камбитов: ТИР руши главната улица в Зелендол

снимки: Асен Балабанов

Общинският съветник от групата на БСП в благоевградския парламент Асен Балабанов сезира кмета Атанас Камбитов за рушене на общинска собственост в село Зелендол.

Сигналът, който ще бъде внесен утре в деловодството на Община Благоевград, е във връзка с оплаквания от местни жители за окаяно състояние на една от главните улици в селото поради системно преминаване по нея на тежка товарна техника.

"Асфалтовата настилка е напукана почти по цялото протежение на улицата, а на места има образувани дълбоки коловози, като ясно личат отпечатъци от гуми. Според въпросните жители, улицата е съсипана от ТИР с регистрационен номер Е1727, собственост на Румен Кирилов Юруков, който почти всекидневно паркира превозното средство на улицата в близост до къщата, в която живее, като често това се случва дори и когато камионът е тежко натоварен", пише в сигнала си до кмета общинският съветник Асен Балабанов, който е посетил на място въпросната улица и се е запознал с проблема на хората в селото.

Балабанов призовава градоначалника да разпореди проверка в най-спешни срокове.

При евентуално потвърждаване на фактите, Юруков да понесе съответната санкция, а впоследствие да се ограничи достъпът на товарни автомобили, надхвърлящ допустимия тонаж за параметрите на улицата чрез поставяне на пътен знак.

Така че предстоящият ремонт на улицата да не бъде заплатен от джоба на жителите на общината, а от отговорния нарушител и да се опази пътната настилка в бъдеще, предлага още съветникът от БСП.

"При посещението ми в Зелендол ми направи впечатление и че районът на късноантичната крепост, за който вече веднъж Ви сигнализирах, все повече и повече се превръща в нерегламентирано сметище. Моля Ви да предприемете необходимите мерки това прекрасно място да бъде опазено и да не придобие траен статут на затънало в боклуци място. За да има възможност на последващ етап да се пристъпи към разкриването на крепостта и превръщането и в историческа и архитектурна забележителност, с която всички  да се гордеем", пише още Балабанов в сигнала си до градоначалника Камбитов.

Той е приложил и снимки, направени от него, които илюстрират състоянието на улицата и нерегламентираното сметище в района на крепостта.

 

снимки: Асен Балабанов
снимки: Асен Балабанов
снимки: Асен Балабанов
снимки: Асен Балабанов

КОМЕНТАРИ

сигнал07:19 - 11.01.2015
Глупавият Асен е вече бивш младежки лидер. Надяваме се и скоро да бъде и бивш съветник. Компрометирани личности, като двете Балабанки, нямат място нито в общината, нито в политиката.
до коментатор13:50 - 09.01.2015
хахахахах дали няма да се тръшнеш до довечера от злоба че не можешда плюеш хахахах
komentator08:49 - 09.01.2015
Защо сте спрели коментарите на всички статии с Арбен Мименов? Това ли ви е свобода на словото? С този акт доказвате колко сте жалки и подкупни и искате да продължаваме, да вярваме на думите Ви: "За нас е особено важна обратната връзка и прекия контакт с вас, нашите читатели. Ние ценим всяко ваше мнение и бъдете сигурни, че то ще бъде уважено, защото ние ви приемаме като партньори!" Пуснете коментарите за да изразяваме мнението си!!!
Добри08:46 - 09.01.2015
Браво, Асене - само така!Нито минута повече на нарушителите.

FACEBOOK