Асен Балабанов хвърли оставка: Промяна без личен пример не може да има

Асен Балабанов, снимка: infomreja.bg, архив

За пореден път статуквото надделя над желанието за промяна, заяви в своя позиция областният лидер на младежката организация на БСП в Благоевград Асен Балабанов след проведеното вчера заседание на общинското партийно ръководство.

Според него личното облагодетелставане и нежеланието за "пускане на кокала" отново са се оказали по-важни от бъдещето на БСП в общината.

На заседанието снощи социалистите са гласували предложението за насрочване на конференция, на която да бъде избрано ново ръководство.

"15 от 31 присъстващи не се впечатлиха нито от принципни аргументи, нито от представените доказателства за груби уставни нарушения и фалшификации от страна на общинския председател Владимир Пандев и поръчаха "още от същото". Независимо от катастрофалните изборни резултати, призивите за персонални промени на всички нива се размиха в колективна безотговорност", коментира Балабанов, който след партийния форум е подал оставка като член на общинския пленум на партията.

Намеренията му са да депозира оставката си и като областен координатор на Младежкото обединение на БСП още на предстоящия Областен съвет тази събота.

"Пандев можеше най-малкото да поиска вот на доверие, но и това не направи. За разлика от доста наши "отговорни" ръководители не съм забравил какво означава да се носи политическа отговорност. Обновление и промяна без личен пример не може да има", категоричен е Балабанов.

Той призова съпартийците си, на които случващото се в партийните редици на БСП не им е безразлично, да последват примера му.

На следващия Областен съвет се очаква вот на доверие да поиска лидерът на столетницата в Пиринско Юлиян Гошев, който веднага след изборите обяви, че ще подаде оставка.

На парламентарния вот на 5 октомври БСП претърпя катастрофален резултат, като остана трета политическа сила в региона.

 

КОМЕНТАРИ

Stanislav02:43 - 20.11.2014
Повече за Асен Балабанов на адрес: http://balabanovi.info/asen-balabanov/
Internet is my domein!22:30 - 22.10.2014
Асенчо знае, че скоро ще бъде изхвърлен и като областен председател на младежите. Затова напада Пандев, като за последно. Всички бяхме наясно, че след като Костадинов загуби влиянието си в партията, подкрепата за Асенчо ще изчезне. Няма кой вече да му помага да печели конкурси и дните му в БСП са преброени. Поздравления за успеха на Пандев. Успя да се наложи над Костадинов и да затвори устата на наглото му протеже Асенчо.
член на БСП21:54 - 22.10.2014
Пандев подай си оставката, ако имаш достойнство !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
krum20:11 - 22.10.2014
v selo dibnica asim ademov e nai dolniqa covek,,,barabar s dqado mu

FACEBOOK