Асен Балабанов: Да оставим партията на подслушванията и лобизма в миналото!

Асен Балабанов и Сергей Станишев, снимки: infomreja.bg, архив

"Уважаеми съграждани,

На прага сме на може би най-съдбоносните избори в най-новата ни история. Всеки избор е важен, но на 12 май на карта е заложено всичко, за което заедно се борихме през последните месеци. А именно - да върнем държавата на хората. С масовите  протести през февруари изненадахме и впечатлихме не само нашите съседи, но и цяла Европа. Разтърсихме наглеците, окопали се във властта и ги изпратихме с подвити опашки. Дадохме надежда на нашите роднини и приятели в чужбина, че промяната на системата най-после е факт, дадохме им стимул да се върнат скоро у дома. Като участник в протестите никога няма да забравя как с химна на уста пробихме полицейските кордони  или радостните сълзи в очите на възрастните хора, махащи от прозорци по време на шествията.

Днес много от нас са разочаровани, че промяната се случва толкова бавно. Струва ни се, че медии и преждеуправляващи много бързо забравиха силата на народа, след като не сме всеки ден на улицата. Въпреки това аз вярвам, че промяната е необратима. Стига да направим едно финално усилие на 12-ти май. Да, все още не сме я усетили по джобовете си, но мисля че всички ние вече дишаме много по-свободно.

Независимо, че беше изгонено с камъни от народа, напук на самозапалванията и стотиците разбити съдби, правителството на тиквите и калинките ще направи всичко възможно да се върне отново на власт. Ще се опитат да ни купят, да ни смачкат с насилие  на мутри и полицейщина. Ако това не помогне, ще се опитат да фалшифицират изборните резултати. Не само за да ни покажат, че сме се борили напразно, а най-вече защото оцеляването им като партия извън властта е невъзможно. Защото единствената идея, която ги обединява е жаждата за власт.

За да не се случи това, Ви призовавам към две стъпки:

Първо, нека на 12 май отидем всички до урните. Масовото гласуване е най-сигурната гаранция, че купените и фалшифицираните бюлетини няма да имат съществена тежест. Най-важната предпоставка да си върнем държавата е да сме сигурни, че не задкулисията, а народът е определил победителят, който и да е той.

Второ, гласувайте за единствената реална и последователна опозиция на това авторитарно управление - №5- Коалиция за България. Ние не обещаваме чудеса, но ще работим заедно гражданското общество и всички партии, които подкрепят нашите приоритети за социално и справедливо управление, за разкриване на 250 000 работни места,  гарантирана работа за младите българи, за достойно настояще на възрастни и пенсионери. Няма да работим единствено с партията на подслушванията и лобизма. Нейното място е в миналото.

Ако все пак сте решили да гласувате за друга партия, моля имайте предвид, и че сред 30-те по-малки партии има и доста такива, чиято единствена цел е да се доберат до държавна субсидия. С цел лична издръжка. Не ги подкрепяйте, освен ако не виждате в тях реални ценности и идеи.

Ако изпълним тези условия, няма да има за какво да се страхуваме в каква държава ще се събудим на 13 май. Защото тя може да бъде само една- България върната на хората!"

 

Асен Балабанов – шести в листата на Коалиция за България в І МИР - Благоевград

 

Асен Балабанов и Сергей Станишев, снимки: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

abv10:58 - 10.05.2013
Е признахте ли си най-после ,че всичко беше режисирано от комунистите, след като не им мина референдума за Белене,нали уж протестите бяха против монополите, свалихте картите това е типичния ви стил на работа, дестабилизация и хаос.Тъпи комунисти!
ЛЕЛЕ09:52 - 10.05.2013
Леле как лъжете мама........а!!!!!!!!!!!Гадни боклуци
Chao17:41 - 09.05.2013
то няколко типични гафове, недопустими за държавен мъж от най-висок ранг: Телефонната подкрепа от премиера на Турция Реджеп Ердоган. Нямаше ли кой да предупреди доскорошния му колега Борисов, че всяка публично изразена позиция от лидер на Турция в навечерието на изборите ще му изиграе лоша шега? По лоша дори от тази, която спретна навремето Доган на Станишев, след коварните си реплики в с. Кочан. Мълчат лидерите на ЕС, мълчи Русия, дори Големият брат отвъд океана е безкрайно предпазлив . И изведнъж-турска подкрепа. Ако тя беше съпроводена с крупна икономическа изгода, предложена от стратега на динамично развиващата се южна съседка- проблем нямаше да има. Но ердогановото братско потупване по рамото вещае изборен срив за ГЕРБ!
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK