Асан Имамов - републикански шампион по мотоциклетизъм от Ендуро клуб Корница, бе официално награден

Снимки: Ендуро клуб Корница

Клубът изпраща най-успешната си досега състезателна година

На стилна церемония в Дом на културата „Борис Христов“ - Пловдив, Българската федерация по мотоциклетизъм връчи годишните награди за 2021г. за дисциплините мотокрос, ендуро, супермото и писта. Наградите бяха връчени от Ангел Траков – президент на Българската федерация по мотоциклетизъм, Здравко Димитров – кмет на община Пловдив, Десислав Цеков и Джанмарко Сантучи – членове на УС на БФМ.

Асан Имамов - състезател на Ендуро клуб Корница, получи своя златен медал и плакет за спечелената шампионска титла за 2021 в дисциплина Ендуро, клас Сеньор.

Изминаващата година бе изключително успешна за състезателя, който е и председател клуба. От общо 7 кръга в шампионата Асан Имамов успя за спечели 5 първи места и 1 второ. В последния кръг Имамов не завърши заради технически проблем с мотора, но въпреки  отпадането, преднината му бе достатъчна да завоюва шампионската титла в крайното класиране за сезона.

В републиканския шампионат по ендуро участват над 200 лицензирани от федерацията състезатели. Кръговете се провеждат в рамките на 2 дни. През първия ден състезателите преодоляват 70-80 км трасе в пресечена местност, като за ориентиране използват GPS устройства и маркери. През втория състезателен ден участниците се състезават на затворено трасе, което е изключително атрактивно за публиката. Трасетата са изградени от изкуствени и естествени препятствия.

Ендуро клуб Корница изпраща най-успешната си до момента състезателна година. Освен спечелената шампионска титла, клубът има и други постижения. Той  бе и организатор на 3-тия кръг от републиканския шампионат, който се проведе в Корница в края на май 2021г. Членовете на клуба се справиха перфектно с организацията на състезанието, което бе определено от участниците като едно най-атрактивните и добре организираните състезания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK