Арестуваха Златния 20 часа след убийството на Банскалията

снимки:infomreja.bg

35-годишният благоевградчанин Златан Георгиев-Златния бе арестуван при зрелищна полицейска акция в дома му в кв. "Струмско". Златния е задържан във връзка със снощното убийство на 41-годишния Димитър Сукалински-Банскалията, съобщи в Благоевград вътрешният министър Цветан Цветанов, който тази вечер има среща с партийния актив от региона.

Съпругата на Златния се оплака от полицейско насилие. Детелина Георгиева обвини униформените служители, че са пребили мъжа й, докато са го извеждали от семейния им апартамент.

Екшънът се разигра преди около час в кв. „Струмско”. Десетина полицаи щурмували апартамента на Златан Георгиев. По това време той бил сам у дома си с 8-годишната си дъщеря. Съпругата му била на работа и полицай я извикал по телефона да се прибере веднага.

„Прибрах се и видях Златан проснат на земята, а върху него десет качулки. Детето беше в другата стая и като ме видя се разпищя. Юрнаха мъжа ми по стълбите на блока и така го изведоха”, обясни Детелина Георгиева. 

По време на обиска не е била допусната и адвокатката на Георгиев - Мария Георгиева.

„Това е недопустимо. Моят клиент е арестуван в присъствието на малката му дъщеря, която е в първи клас. Детето е в нервна криза, то е било свидетел на цялата акция”, обясни защитничката, която е направила опит да се свърже със своя клиент и е отишла на място, докато още траела полицейската операция.

„Никой не ми даде обяснение какво се случва. Нито кой води групата по проверката, нито кой е наблюдаващият прокурор, нито кой е разследващият полицай. Беше разпоредено да ме изведат незабавно от жилището. Аз се представих с адвокатската си карта, но ми бе заявено, че това няма никакво значение и че никой не е длъжен да ми дава обяснения”, оплака се адвокат Георгиева.

След щателния обиск в дома на Златния бе проверен и личният му автомобил. Изсипано бе и съдържанието на всички контейнери за смет пред блока. Според защитничката на Златан тези действия без присъствието на поемни лица са недопустими.

По-късно тази вечер е бил претърсен и домът на бащата на Златан в кв. "Старо Струмско".

Съседи на Златния съобщиха пред ИНФОМРЕЖА, че късно вечерта в сряда, ден преди убийството на Банскалията, Златан и Димитър Сукалински са имали шумен скандал пред блока.

Златан Георгиев е криминално проявен. Преди пет години той бе прострелян в крака пред дома му в кв. "Струмско".

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

Анонимен22:31 - 04.04.2012
Съсипана майка ли? А тя гледала ли е клипа, в който мъжът й се гаври с момичета по нощните дискотеки? Съсипана била..
Ивчо17:08 - 31.03.2012
Неможе така да се убиват хората, наляво надясно , а за Златанчо съм чул че бил известен дилър на дрога в Струмско.
боли ме к.ро09:15 - 31.03.2012
само не се опитвайте да ме убедите,че митко е светец....а момичетата пропищели от него?да не би да са малко?аз съм "ЗА" справедлив процес и ако е виновен златан да го осъдят....ама да не ми говорите,че банскалията е светец.лека му пръст!
Нерон02:12 - 31.03.2012
Всички знаят,че Златан е животно.Невероятно тъп и прост човек,и е способен на това.А проститутката Мара(жена на гнусното ченге Благой Георгиев)да си затваря минетчииската миризлива уста,защото заради такива като нея и като тоя изверг, България е на това дередже.Банскалията може да е бил всякакъв,но беше човек,и никои няма право да го убива.

FACEBOOK

//