Арестуваха в Гърция двама от Гоце Делчев и Огняново, изпратени от ало измамник да вземат 2 000 евро от възрастна жена

Снимка: Infomreja.bg, архив

Възрастна жена направи капан и предаде на гръцките полицаи Георги Георгиев от Гоце Делчев и приятелят му Георги Андонов, криминално проявен от гърменското село Огняново. Двамата младежи са задържани преди дни пред дома на гъркинята, където униформените ги чакали да пристигнат.

Историята е крайно любопитна, според направените признания на задържаните пред следователите в южната ни съседка, които предполагат че неврокопчанинът и аверът му от Огняново са част от престъпна група за телефонни измами, започнала да действа и на гръцка територия.

Според версията и признанията на арестуваните, мъж на име Евгени от Плевен се обадил на брата на Георги Георгиев – Стефан, който го помолил да отиде до едно от селата покрай Драма, за да вземе от бившата му чорбаджийка 2 000 евро, които тя му дължала за заплати за това, че работел при нея през лятото. 

Представилият се за Евгени от Плевен припомнил на Стефан Георгиев от Гоце Делчев, че не се познават много добре, но преди месец се запознали в Гоце Делчев и дори излезли заедно в местно заведение, като си разменили и телефонни и други координати.

Плевенчанинът уверил Стефан, че предния ден му се обадила гръцката работодателка, че била събрала парите и той само трябва да отиде да си ги вземе. Той обаче помолил Стефан да му направи услугата, тай като бил по-близко до Гърция, като щял да му плати за това 200 евро и да поеме разходите за гориво. 

Въпросният Стефан Георгиев обаче бил зает и със задачата натоварил брат си Георги, който се съгласил и взел за компания приятели от Огняново да изкарат заедно 200-те евро, обещани от плевенчанина.

Дотук историята изглежда съвсем правдива, но развръзката се оказва повече от потресаваща.

След като мъжът от Плевен дал точен адрес къде точно ще ги чака гъркинята, Георгиев и Андонов тръгнали за Гърция.

Според показанията пред гръцките следователи, на възрастната жена се обадил по телефона мъж, който, представяйки се за полицай, и съобщил, че неин близък направил тежка катастрофа и му трябват 2 000 евро за гаранция. Добавил, че изпраща на място двама цивилни колеги, на които да предаде парите.

С пристигането обаче пред къщата на гъркинята и в момент на предаване на предварително белязаните банкноти, Георги Георгиев от Гоце Делчев и Георги Андонов от Огняново били арестувани.

Така те попаднали в капана на бабата, която се усъмнила в тях и позвънила на полицията.

Очаква се в близките дни двамата арестувани в Гърция да бъдат предадени на полицията и прокуратурата в Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Приятел12:56 - 03.02.2016
Скъпи ми злобари , курви и помияри. Радваите се на чуждото нещастие ноо не мислите ли , че да коментирате хора които изобщо не познавате е доста невъзпитано :) не са китки за миришене , такива няма , но са доста повече от вас ;) за това моля ви запазете некомпетентните си мнения за себе си или просто стааите и са махаите ! :)
Димитрия Андонова17:51 - 02.02.2016
Не са мили агънца ,и никой от нас не е светец,който е такъв нека да хвърли камъни по тези които са грешни,щом вие сте БЕЗГРЕШНИ
Димитрия Андонова17:51 - 02.02.2016
Не са мили агънца ,и никой от нас не е светец,който е такъв нека да хвърли камъни по тези които са грешни,щом вие сте БЕЗГРЕШНИ
Просто читател17:25 - 02.02.2016
Госпожо Андонова от вс прочетено значи ,че и двамата задържани са едни мили агънцета който не са знаели . Пълни глупости и двамата са известни безделници който се чудят как да се надруса и от къде да откраде

FACEBOOK

//