Арестуваха мъж и жена, отглеждали коноп в две наркооранжерии

Снимки: МВР

Иззети са над 1 килограм суха тревиста маса и 57 саксии със засадени растения от рода на конопа

Специализираната полицейска операция е проведена на 6 април т.г. В резултат на предприетите професионални действия на служители на столичното Шесто РУ, при излизане от къща в столичния квартал „Бояна“, са задържани 50-годишен криминално проявен мъж и 44-годишна жена. В чантата на арестуваната криминалистите намерили няколко плика, съдържащи над 400 грама суха тревиста маса, съобщават от пресцентъра на МВР.

Последвали процесуално - следствени действия в сградата, където било открито помещение, приспособено и оборудвано за отглеждане на марихуана. Иззети са множество засадени растения в различен стадий на развитие и около 500 грама суха тревиста маса. В рамките на разследването е извършено претърсване и в жилището на жената, където е разкрито допълнително помещение, оборудвано със системи за отопление и осветление.

В него били полагани грижи за растения, засадени в 21 саксии. Иззети са над 200 грама суха тревиста маса, както и химически препарати, подпомагащи развитието на насажденията. Експертна справка показва, че общото количество на иззетата марихуана е 1 091 грама. Предстои да бъде установено точното количество на зелената листна маса в саксиите.

След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство  в Софийската градска прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.354 а от НК, с прокурорско постановление са им наложени мерки „задържане под стража“ за срок до 72 часа, а днес Софийският градски съд се е произнесъл за налагане на постоянни мерки на задържаните.

Работа по документирането на случая продължава под надзора на Софийската градска прокуратура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK